vineri, 8 octombrie 2010

Papusa Barbie un obiect important pentru toti

Papusa Barbie este cea mai cunoscuta jucarie a secolului 20 si in mod cert este imaginea frumusetii feminine si a visului american. Potrivit fabricantilor si distribuitorilor la fiecare 3 secunde este cumparata o papusa Barbie. Tocmai din acest motiv s-a considerat ca aceasta papusa patrunde in sufletul fiecarei fetite.
Dar datorita importantei pe care a capatat-o aceasta papusa de-a lungul timpul au inceput sa se formeze diverse opinii cu privire la influenta pe care o poate avea Barbie asupra fetitelor de pretutindeni si rolul ei in viata lor . Asadar unii au considerat ca Barbie infatisaza frumusetea feminina la care toate fetele aspira. De asemenea s-a considerat ca papusa este imaginea sexualitatii feminine si ar putea avea o influenta negativa asupra fetitelor intrucat acestea ar putea sa se identifice cu imaginea ei  si ar fi predispuse la anorexie.
In ciuda tuturor acestor aspecte negative referitoare la influenta papusii Barbie aupra dezvoltarii fetitelor exista studii realizate de experti care dovedesc impactul benefic al papusii in viata copiilor. Studii au aratat ca papusa Barbie este prima in topul preferintelor jucariilor pentru fetite si ca ocupa locul doi intr-un astffel de top al baieteilor. Mai mult decat atat papusa Barbie este detinuta de persoane din toate categoriile de varsta pentru ca este si un obiect de colectie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu